PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

colesław do obiadu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Klasyczna i dobrze znana surówka na mój sposób.

colesław do obiadu

Składniki:

colesław do obiadu

 

  • 1/4 główki kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 100ml majonezu
  • 50ml śmietanki z kartonika
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki octu
  • 2 łyżeczki cukru pudru

 

 

Sposób przygotowania:

colesław do obiadu
Marchewkę i cebulę obieramy. Por dokładnie myjemy - każdy liść osobno. Na tarce na dużych oczkach ścieramy kapustę, marchewkę, cebulę i por. Doprawiamy solą, pieprzem i octem. "Ugniatamy" razem i zostawiamy na 15-30 minut, żeby kapusta sflaczała... Majonez, śmietankę i cukier puder mieszamy razem i doprawiamy powstałym sosem sałatkę