Sposób przygotowania:
Crumble truskawkowe z cynamonową nutką
1. Truskawki płuczemy,dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki. Następnie układamy je naczyniu do zapiekania ( ja użyłam naczynia o pojemności 500 ml ) ,większe truskawki przekrawamy na pół.
2. Truskawki oprószamy cukrem waniliowym i cynamonem.
3. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców,tak żeby powstały małe grudki.Następnie kruszonkę wykładamy na truskawki.
4. Deser pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Truskawki oprószamy cukrem waniliowym i cynamonem.
3. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców,tak żeby powstały małe grudki.Następnie kruszonkę wykładamy na truskawki.
4. Deser pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.