Sposób przygotowania:
Crumble wiśniowo – malinowe
Owoce wsypać do rondla . Zasypać ½ szklanki cukru i dusić aż sok odparuje , a z owoców zrobi się puree . Dodać bułkę tartą . Zamieszać . Masło , ½ szklanki cukru i mąkę wymieszać delikatnie zagniatając , aż zrobi się z nich drobna kruszonka . Wysmarować masłem foremkę do zapiekanek . Wyłożyć przestudzoną masę owocową . Posypać kruszonką . Piekarnik rozgrzać do 180 stopni . Nastawić na zapiekanie z góry . Wstawić foremkę z Crumble i piec ok. 25 minut ( zależnie od wielkości foremki i jak grubo jest wysypana kruszonka . Gdy kruszonka będzie złota wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno wedle upodobania . Można podawać z kulką lodów waniliowych .
Natala1210