ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Crumble z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ulubiony deser córeczki, ciepłe upieczone jabłuszka z chrupiącą kruszonką i koniecznie zimną bita śmietaną.

Crumble z jabłkami

Składniki:

Crumble z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Crumble z jabłkami
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wrzucamy do naczynia ceramicznego, posypujemy łyżką cukru, mieszamy. Zimne masło siekamy z mąką i 3 łyżkami cukru. Następnie palcami wyrabiamy kruszonkę. Posypujemy jabłka. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25-30 minut w 180 st. Podajemy z bitą śmietaną (lub lodami)