anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Crumble z mieszanki owoców

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Crumble, czyli to, co wielu z nas lubi najbardziej, chrupiąca kruszonka, a pod nią warstwa zapieczonych owoców.

Crumble z mieszanki owoców Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Crumble z mieszanki owoców

 

 

Sposób przygotowania:

Crumble z mieszanki owoców
Z masła, cukru i mąki, w malakserze lub ręcznie rozcierając palcami, przygotowuję kruszonkę. Do gotowej kruszonki dodaję migdały w płatkach i całość dokładnie mieszam łyżką. Umyte i obrane owoce kroję na plasterki i układam warstwami w naczyniu do zapiekania. Na dnie układam plasterki gruszki, następnie jabłka, mango i banana. Całość skrapiam sokiem z cytryny. Na wierzchu układam kruszonkę wymieszaną z płatkami migdałowymi. Piekę 35 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika odstawiam na chwilę do lekkiego przestygnięcia i podaję.
Crumble z mieszanki owoców
Umyte i obrane owoce kroję na plasterki i układam warstwami w naczyniu do zapiekania.
Crumble z mieszanki owoców
Na wierzchu układam kruszonkę wymieszaną z płatkami migdałowymi.
Crumble z mieszanki owoców
Chrupiąca migdałowa kruszonka, a pod nią owoce to błyskawiczny deser.