Sposób przygotowania:
Crumble z rabarbarem
Rabarbar myję, kroję w plasterki lub mniejsze kawałki.
Oczyszczony rabarbar kroję na mniejsze kawałki, naczynie żaroodporne grubo smaruję masłem, układam kawałki rabarbaru, posypuję po całości cukrem.
Wszystkie składniki kruszonki (masło, mąkę, cukier i szczyptę cynamonu) mieszam, lekko zagniatam i posypuję po wierzchu.
Piekę crumble w 180°C, przez 20 minut.
Podaję deser na gorąco w naczyniach, w których się piekły z lodami waniliowymi lub śmietaną.
Oczyszczony rabarbar kroję na mniejsze kawałki, naczynie żaroodporne grubo smaruję masłem, układam kawałki rabarbaru, posypuję po całości cukrem.
Wszystkie składniki kruszonki (masło, mąkę, cukier i szczyptę cynamonu) mieszam, lekko zagniatam i posypuję po wierzchu.
Piekę crumble w 180°C, przez 20 minut.
Podaję deser na gorąco w naczyniach, w których się piekły z lodami waniliowymi lub śmietaną.