mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Crumble z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki, pyszny deser z rabarbaru

Crumble z rabarbarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Crumble z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Crumble z rabarbarem
Rabarbar myję, kroję w plasterki lub mniejsze kawałki.
Oczyszczony rabarbar kroję na mniejsze kawałki, naczynie żaroodporne grubo smaruję masłem, układam kawałki rabarbaru, posypuję po całości cukrem.
Wszystkie składniki kruszonki (masło, mąkę, cukier i szczyptę cynamonu) mieszam, lekko zagniatam i posypuję po wierzchu.
Piekę crumble w 180°C, przez 20 minut.
Podaję deser na gorąco w naczyniach, w których się piekły z lodami waniliowymi lub śmietaną.
Crumble z rabarbarem
Kawałki rabarbaru przekładam do naczyń żaroodpornych
Crumble z rabarbarem
Kawałki rabarbaru z cukrem przykrywam kruszonką, którą sypię na wierzch
Crumble z rabarbarem
Crumble podaję na gorąco z lodami waniliowymi lub śmietanką