Sposób przygotowania:
Crumble z truskawkami i morelami
Masło, migdały, mąkę i cukier przełóż do malaksera i przygotuj kruszonkę. Na czas przygotowania owoców pojemnik z kruszonką wstaw do lodówki. Umyte, pozbawione szypułek i pestek owoce pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z mąką kukurydzianą i przełóż do naczynia do zapiekania lub tak jak ja, do czterech małych. Na wierzchu rozsyp kruszonkę, a następnie płatki migdałowe. Wstaw na 35 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstaw na chwilę do lekkiego przestygnięcia i podawaj ciepłe.Masło, migdały, mąkę i cukier przełóż do malaksera i przygotuj kruszonkę. Na czas przygotowania owoców pojemnik z kruszonką wstaw do lodówki. Umyte, pozbawione szypułek i pestek owoce pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z mąką kukurydzianą i przełóż do naczynia do zapiekania lub tak jak ja, do czterech małych. Na wierzchu rozsyp kruszonkę, a następnie płatki migdałowe. Wstaw na 35 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstaw na chwilę do lekkiego przestygnięcia i podawaj ciepłe.