anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Cukier aromatyzowany prawdziwą wanilią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Można go używać do ciast, deserów, ciasteczek, mas i kremów do ciast, a nawet do kawy i gorącego mleka.

Cukier aromatyzowany prawdziwą wanilią Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cukier aromatyzowany prawdziwą wanilią

 

  • 1/2 kg drobnego cukru do wypieków
  • 2 laski wanilii

 

Sposób przygotowania:

Cukier aromatyzowany prawdziwą wanilią
Dwie laski wanilii rozcinam wzdłuż i wyskrobuję nasionka. Mieszam nasionka i puste laski wanilii z cukrem, przesypuję do słoika. Szczelnie zakręcam i od czasu do czasu wstrząsam słoikiem. Cukier jest gotowy do użycia po ok. 2 tygodniach, ale oczywiście z każdym dniem jest bardziej aromatyczny.
Cukier aromatyzowany prawdziwą wanilią
Cukier aromatyzowany prawdziwą wanilią można używać do ciast i deserów.