Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Cukier waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy cukier waniliowy do ciast i deseró

Cukier waniliowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Cukier waniliowy
Do słoika wsypujemy cukier, dodajemy laski wanilii, zakręcamy i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy, cukier jest gotowy już po kilku dniach. Możemy wykorzystać laski wanilii bez ziarenek (jeżeli ziarenka zużyliśmy do przygotowania jakiegoś deseru). Do słoika możemy sukcesywnie dosypywać cukier, dokładać kolejne laski wanilii i wyjmować te, które leżą w nim najdłużej. Jeżeli chcemy mieć drobniutki cukier- jak cukier puder, to możemy zmielić go w młynku do kawy.
Cukier waniliowy
Domowy cukier waniliowy jest prosty do zrobienia