mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Cukier waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest nieporównywalnie lepszy od tego sklepowego, czyli wanilinowego:)

Cukier waniliowy

Składniki:

Cukier waniliowy

 

  • 2 szklanki drobnego cukru
  • 1 laska wanilii

 

 

Sposób przygotowania:

Cukier waniliowy
Cukier wsypać do szczelnego pojemnika (u mnie wyparzony suchy słoik). Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem. Pustą laskę wanilii przeciąć na 2 - 3 części, również zakopać w cukrze. Zamknąć pojemnik. Wstrząsnąć. Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach. Można go używać jak zwykłego, granulowanego cukru.