2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Cukinia w rozmarynie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Cukinia na naszych stołach to wpływ kuchni śródziemnomorskiej,jest bardzo smaczna ,często zapomina się o niej w codziennym menu, a szkoda...

Cukinia w rozmarynie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia w rozmarynie

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w rozmarynie
Umytą cukinię nie obieramy ze skórki która jest delikatna przy młodej cukinii,kroimy na plastry o jednakowej grubości około 1 cm.

Plastry smarujemy oliwą z każdej strony ,oprószamy do smaku solą i pieprzem oraz drobno posiekanym świeżym rozmarynem.

Nastepnie cukinię smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju kilka minut tak aby była jeszcze lekko twardawa a sie nie rozlatywała.

Podawać jako jarzynkę do mięs i ziemniaków. Ale rewelacyjnie smakuje też solo jako przekąska ciepła.
Cukinia w rozmarynie
cukinię myjemy kroimy na centymetrowe plastry
Cukinia w rozmarynie
oprószamy z każdej strony pieprzem oraz solimy
Cukinia w rozmarynie
smarujemy oliwą panierujemy w rozmarynie świeżym
Cukinia w rozmarynie
smażymy na minimalnej ilosci oleju z każdej strony

Tagi:

cukinia