Sposób przygotowania:
Cukinia w rozmarynie
Umytą cukinię nie obieramy ze skórki która jest delikatna przy młodej cukinii,kroimy na plastry o jednakowej grubości około 1 cm.
Plastry smarujemy oliwą z każdej strony ,oprószamy do smaku solą i pieprzem oraz drobno posiekanym świeżym rozmarynem.
Nastepnie cukinię smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju kilka minut tak aby była jeszcze lekko twardawa a sie nie rozlatywała.
Podawać jako jarzynkę do mięs i ziemniaków. Ale rewelacyjnie smakuje też solo jako przekąska ciepła.
Plastry smarujemy oliwą z każdej strony ,oprószamy do smaku solą i pieprzem oraz drobno posiekanym świeżym rozmarynem.
Nastepnie cukinię smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju kilka minut tak aby była jeszcze lekko twardawa a sie nie rozlatywała.
Podawać jako jarzynkę do mięs i ziemniaków. Ale rewelacyjnie smakuje też solo jako przekąska ciepła.