cremebrule

cremebrule

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Cukinia z miętą i czosnkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawy dodatek do mies lub jako przystawka

Cukinia z miętą i czosnkiem

Składniki:

Cukinia z miętą i czosnkiem

 

  • 8 malych cukinii
  • 3/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 lyzki posiekanej natki pietruszki
  • 1 lyzka posiekanej swiezej miety
  • 4 drobno posiekane zabki czosnku
  • 1 lyzeczka kolorowych ziaren pieprzu
  • sol
  • opcjonalnie chilli

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z miętą i czosnkiem
Cukinie pokroj na plastry grubosci okolo 6mm, opiecz cukinie na grillu lub w piekarniku przez 4-5min, odstaw do ostygniecia. Do miski wlej oliwe z sola, natka, mieta i ubij widelcem. uloz cukinie w glebokim polmisku, posyp czosnkiem i zmielona mieszanka pieprzu, zalej oliwa z ziolami i odstaw do lodowki na co najmniej 2 godziny.