Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cykoria z kremem serowo-rumowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Cykoria z serem i bakaliami to bardzo smaczna przekąska. Można ja podawać z krakersami lub pieczywem tostowym.

Cykoria z kremem serowo-rumowym

Składniki:

Cykoria z kremem serowo-rumowym

 

  • 25 dag sera twarogowego
  • 1 cykoria czerwona
  • 100 ml śmietany
  • 50 ml rumu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki posiekanych orzechów
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 2 łyżki rodzynek

Sposób przygotowania:

Cykoria z kremem serowo-rumowym
Ser twarogowy włożyć do malaksera, dodać śmietankę i cukier puder, zmiksować. Następnie dodać rum, wymieszać. Cykorię podzielić na listki, dokładnie umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku. Napełnić masą serową, posypać płatkami migdałowymi, posiekanymi orzechami i rodzynkami. Odłożyć do lodówki na kilkanaście minut, podawać.

Tagi:

sery ser cykoria