alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Cynamonowe kakao z rumem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cynamonowe kakao z rumem, cynamonowe kakao z rumem

Cynamonowe kakao z rumem

Składniki:

Cynamonowe kakao z rumem

 

  • pół szklanki kakao
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • 125 ml pełnotłustego mleka
  • 40 ml rumu
  • 40 ml brandy
  • 1/4 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Cynamonowe kakao z rumem
Wymieszać najpierw kakao z 1/4 szklanki wody oraz z cukrem, cynamonem, solą i mąką. Następnie wymieszać z 2 szklankami wody. Gotować kwadrans na małym ogniu. Wlać mleko. Zagotować. Zdjąć z ognia. Wymieszać z rumem i brandy. Od razu podawać.