aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

cynamonowe serca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne ciasta jak z cukierni.

cynamonowe serca Więcej zdjęć (3)

Składniki:

cynamonowe serca

 

  • 1 ciasto francuskie,
  • 1 lyzka cynamom Prymat,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 1 szklanka cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

cynamonowe serca
Pyszne ciasteczka cynamonowe w kształcie serduszek. Ciasto francuskie rozwijamy. Przygotowujemy mieszankę składników w szklance z cynamonu, cukru waniliowego i cukru zwykłego. Posypuje ciasto taką mieszanką. Następnie prawy i lewy bok składmy do środka. Znowu posypujemy, dociskając ręką i składamy ponownie prawy i lewy bok. Tniemy ok 8-10 mm paski. Pieczemy ok 15 min w 200 stopniach, powstaną nam serduszka.
cynamonowe serca
Wycięte ciasteczka cynamonowe podczas pieczenia same przybiorą kształtu serduszek.
cynamonowe serca
A tu na zdjęciu serduszka podczas pieczenia, juz maja ladny ksztalt.

Tagi:

ciasto