misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Cytrynowa pianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatna cytrynowa pianka.

Cytrynowa pianka

Składniki:

Cytrynowa pianka

 

  • 1 galaretka cytrynowa
  • 3 jajka
  • 2 łyżka cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:

Cytrynowa pianka
Galaretke przygotować zgodnie z przepisem. Ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę i zmieszać z tężejącą galaretką. Dodać sok z cytryny (można kwasku cytrynowego). Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Pianka jest gotowa juz po około pół godziny. Przed podaniem udekorować owocami.

Tagi:

jajko jajka