Sposób przygotowania:
Cytrynowe brownie
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło kroimy na mniejsze kawałki. W garnku umieszczamy masło, czekoladę, 80 g cukru i 70 ml wody. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się składników. Studzimy. Jajka ucieramy z pozostałym cukrem na puszystą masę. Lejemy wolnym strumieniem sos czekoladowy. Dodajemy sok z cytryny. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę pszenną, aromat i proszek do pieczenia. Miksujemy.
Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy około 50- 60 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Cukier puder ucieramy z 80 ml ciepłej wody. Polewamy ciasto.
Dekorujemy skórką pomarańczową.
Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy około 50- 60 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Cukier puder ucieramy z 80 ml ciepłej wody. Polewamy ciasto.
Dekorujemy skórką pomarańczową.
SylaUla