Sposób przygotowania:
Czekoladowo-jabłkowe placki
Białą czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy ze sobą mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy wystudzoną czekoladę, jajka i starte jabłka. Krótko miksujemy.
Mocno rozgrzewamy patelnie. Wlewamy olej. Na patelni kładziemy dwie łyżki ciasta.
Smażymy na rumiano. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy ze sobą mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy wystudzoną czekoladę, jajka i starte jabłka. Krótko miksujemy.
Mocno rozgrzewamy patelnie. Wlewamy olej. Na patelni kładziemy dwie łyżki ciasta.
Smażymy na rumiano. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.