Sposób przygotowania:
Jaglane brownie z żurawiną
Zacznij od przygotowania kaszy. Ja zakupiłam kaszę w woreczkach,ugotowałam ją wg przepisu na opakowaniu. Jeśli używasz kaszy bez gotowych woreczków,odmierz odpowiednią ilość i ugotuj ją zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu.Kaszę wystudź, przełóż do dużej miski,wlej śmietankę i zmiksuj blenderem na gładką masę. Czekoladę i masło podgrzej w rondlu aż oba składniki się rozpuszczą. Zdejmij rondel z ognia,dokładnie wymieszaj. Do czekolady dodaj mus jaglany oraz cukier,jajka i proszek do pieczenia. Wymieszaj składniki ręcznie za pomocą trzepaczki aż się połączą. Nagrzej piekarnik do 180 stopni, kwadratową foremkę wyłóż pergaminem i wylej do niej przygotowaną masę. Wierzch posyp suszona żurawiną. Piecz ciasto przez około 40 minut, wierzch będzie ładnie ścięty,może popękać, nie robiłam próby suchego patyczka bo brownie jest dość wilgotne.