akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Klasyczne Brownie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Tutaj nie trzeba martwić się zakalcem, bo on i tak będzie! To jest właśnie Brownie- obłędnie czekoladowe, zakalcowate ciasto, znane na całym świecie.

Klasyczne Brownie

Składniki:

Klasyczne Brownie

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne Brownie
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białą i mleczną czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, połączyć z mąką i kakao.

Masło i czekoladę umieścić w misce, roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Jajka wraz z cukrem i ekstraktem ubić do puszystości. Wlać ostudzoną mieszankę czekoladową, zmiksować.

Wsypać wymieszane suche składniki, wymieszać. Powstałą masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 170 st.C przez około 20 minut. Upieczone Brownie wyjąć z piekarnika i przestudzić. Smacznego!