Sposób przygotowania:
Klasyczne Brownie
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białą i mleczną czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, połączyć z mąką i kakao.
Masło i czekoladę umieścić w misce, roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Jajka wraz z cukrem i ekstraktem ubić do puszystości. Wlać ostudzoną mieszankę czekoladową, zmiksować.
Wsypać wymieszane suche składniki, wymieszać. Powstałą masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 170 st.C przez około 20 minut. Upieczone Brownie wyjąć z piekarnika i przestudzić. Smacznego!
Masło i czekoladę umieścić w misce, roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Jajka wraz z cukrem i ekstraktem ubić do puszystości. Wlać ostudzoną mieszankę czekoladową, zmiksować.
Wsypać wymieszane suche składniki, wymieszać. Powstałą masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 170 st.C przez około 20 minut. Upieczone Brownie wyjąć z piekarnika i przestudzić. Smacznego!
mocsłodkości
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
ciasteczka