Sposób przygotowania:
Brownie z kremem malinowym
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (program góra-dół). Wszystkie składniki na ciasto umieścić w naczyniu, zmiksować na gładkie ciasto. Tortownicę o średnicy 20 cm, posmarować tłuszczem, lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Do przygotowanej tortownicy wlać ciasto. Piec ok 40 minut. Wystudzić.
Kremówkę (uprzednio schłodzoną przez minimum 12 h w lodówce) ubić na sztywno, dodać maliny i syropem z agawy (do smaku), wymieszać razem na gładką masę (maliny można uprzednio zblenderować i przecedzić przez sitko, aby pozbyć się pestek).
Masę wykładać na wystudzone ciasto (brownie powinno pięknie opaść, więc polecam wypełnić cały środek ciasta masa malinową).
Na wierzchu układamy do dekoracji świeże maliny. Przechowywać w lodówce.
Do przygotowanej tortownicy wlać ciasto. Piec ok 40 minut. Wystudzić.
Kremówkę (uprzednio schłodzoną przez minimum 12 h w lodówce) ubić na sztywno, dodać maliny i syropem z agawy (do smaku), wymieszać razem na gładką masę (maliny można uprzednio zblenderować i przecedzić przez sitko, aby pozbyć się pestek).
Masę wykładać na wystudzone ciasto (brownie powinno pięknie opaść, więc polecam wypełnić cały środek ciasta masa malinową).
Na wierzchu układamy do dekoracji świeże maliny. Przechowywać w lodówce.