czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Czapla

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Deser bardzo lubiany przez dzieci jak i przez dorosłych. Świetny w ciepłe dni.

Czapla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czapla

 

  • 3 galaretki o różnych smakach,
  • 1/2 l mleka,
  • 6 łyżeczek żelatyny,
  • 3/4 szkl. cukru pudru,
  • garść rodzynek.

 

 

Sposób przygotowania:

Czapla
Każdą galaretkę osobno rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do całkowitego stężenia. Pokroić je w kostkę. Mleko podgrzać z cukrem. Do gorącego mleka dodać żelatynę i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Galaretki przełożyć do miski bądź do mniejszych salaterek, dodać rodzynki, zalać mlekiem. Wstawić na co najmniej 3 godz. do lodówki.
Czapla
Etap 1
Czapla
Etap 2
Czapla
Etap 3