Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Czekolada na gorąco.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam jest naprawdę pyszna:)

Czekolada na gorąco.

Składniki:

Czekolada na gorąco.

 

  • 2 deserowe czekolady(Wedel)
  • 2 szklanki mleka
  • 100g śmietany kwaśnej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco.
Czekolady łamiemy na kosteczki i roztapiamy w kąpieli wodnej.Dodajemy kakao, 1/4 szklanki mleka i mieszamy ,aby nie było grudek.Następnie w wysokim naczyniu miksujemy blenderem śmietanę z pozostałym mlekiem i cukrami.Wlewamy zawartość pomału do czekolady i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji podgrzewamy i wlewamy do filiżanek.Możemy podawać z kleksem bitej śmietany. Smacznego.