Sposób przygotowania:
Czekolada na gorąco z nutą pomarańczy
Czekoladę siekamy.
Pomarańczę parzymy wrzątkiem, ścieramy skórkę.
Mleko i śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy, gdy zaczną pojawiać się "bąbelki", zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy czekoladę i 1/4 łyżeczki cynamonu, mieszamy rózgą, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy likier pomarańczowy (w wersji dla dzieci sok pomarańczowy), mieszamy.
Jeżeli czekolada jest za mało słodka, dodajemy odrobinę cukru. Przelewamy do kubków.
Serwujemy.
Pomarańczę parzymy wrzątkiem, ścieramy skórkę.
Mleko i śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy, gdy zaczną pojawiać się "bąbelki", zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy czekoladę i 1/4 łyżeczki cynamonu, mieszamy rózgą, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy likier pomarańczowy (w wersji dla dzieci sok pomarańczowy), mieszamy.
Jeżeli czekolada jest za mało słodka, dodajemy odrobinę cukru. Przelewamy do kubków.
Serwujemy.