Sposób przygotowania:
Wybuchowa świąteczna wódka z granatem
Z granata wyjmujemy pestki przesypujemy je do słoika. Do granata dodajemy skórkę limonki i zalewamy wszystko spirytusem. Słoik zakręcamy, potrząsamy nim i odstawiamy na 24 godziny.
Po tym czasie odcedzamy na sitku zawartość – spirytus przelewamy do butelki, a pestki wyrzucamy.
W garnku zagotowujemy wodę z cukrem – odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej wody z cukrem dodajemy odlany wcześniej spirytus i sok z limonki, mieszamy i przelewamy do butelki. Odstawiamy an minimum 6 godzin do lodówki, ale im dłużej postoi tym lepiej, na zdrowie :)
Po tym czasie odcedzamy na sitku zawartość – spirytus przelewamy do butelki, a pestki wyrzucamy.
W garnku zagotowujemy wodę z cukrem – odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej wody z cukrem dodajemy odlany wcześniej spirytus i sok z limonki, mieszamy i przelewamy do butelki. Odstawiamy an minimum 6 godzin do lodówki, ale im dłużej postoi tym lepiej, na zdrowie :)
SylaUla