Renata k

Renata k

Szef Kuchni
[Przepisów: 29]

Czekolada własnej roboty według Renaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna czekolada którą możesz zrobić sam

Czekolada własnej roboty według Renaty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekolada własnej roboty według Renaty

 

Sposób przygotowania:

Czekolada własnej roboty według Renaty
Do naczynia wlewamy mleko czekamy aż się zagotuje wrzucamy kostkę margaryny i rozpuszczamy ją w mleku dodajemy szklankę cukru i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Potem dodajemy cztery łyżki kakao i ciągle mieszamy na wolnym ogniu. Gdy wszystkie składniki się połączą zdejmujemy z ognia dodajemy mleko w proszku i mieszając energicznie aby nie powstały grudki, Gdy masa jest gładka wylewamy na płaskie naczynie czekamy aż ostygnie i stężeje wtenczas możemy pokroić w kostkę i gotowe.
Czekolada własnej roboty według Renaty
Zagotowujemy mleko w którym rozpuszczamy cukier i margarynę
Czekolada własnej roboty według Renaty
Do mleka,margaryny i cukru dodajemy kakao
Czekolada własnej roboty według Renaty
Całą masę podgrzewamy na małym ogniu gdzie ciągle miszam aby składniki się połączyły
Czekolada własnej roboty według Renaty
Naczynie ściągamy z ognia i dodajemy mleko w proszku energicznie mieszając

Tagi:

czekolada