Sposób przygotowania:
Czekoladki z ajerkoniakiem.
Czekoladę połamać i dać do miseczki stojącej na garnku z lekko wrzącą wodą.Mieszać, aż się rozpuści na płynną masę. Zestawić i ostudzić do letniej temperatury, po czym rozsmarować denka silikonowej formy lub tej do lodu masą rozprowadzając ją pędzelkiem silikonowym. Wstawić na 2-3 min.do lodówki, aby masa zastygła w dołkach. Wtenczas przygotować nadzienie:szklankę ajerkoniaku lub krem ajerkoniakowy w proszku ubić z kremówką i fixem w misie szklanej. Zestawić naczynie na bok i ostudzić ponownie. Kłaść nadzienie do dołków łyżeczką, tak by napełnić je równomiernie. Wstawić foremki lub formę z nadzieniem do lodówki na 20-30 min. Po wyjęciu formy można jeszcze rozsmarować masę czekoladową na wierzchach nadzienia i wstawić na kolejne kilkanaście minut. Gdy wszystko zastygnie wyjąć foremkę i obrócić ją do góry dnem i wybić delikatnie czekoladki z formy Czekoladki powkładać do papilotek papierowych i podawać na paterze.
misia5
marietta
misia5
To już nie o to chodzi. Jestem zaskoczona, że dodałaś przepis nie sprawdzając, czy da się go wykonać. Z doświadczenia wiem, że nie uda się z tego zrobić czekoladek. Nadzienie się nie uda i ktoś straci sporo pieniędzy na składniki, które tanie nie są. Bardzo Cie proszę nie wstawiaj przepisów jeśli ich nie robiłaś i nie jesteś w stanie zagwarantować, że jak ktoś zrobi ten, czy inny Twój przepis będzie usatysfakcjonowany. Wiadomo, że każdy ma inny smak i jednemu smakuje to drugiemu co innego. Nie wolno jednak wstawiać przepisów z góry skazanych na katastrofę.
marietta