Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Czekoladki kakaowo-karobowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetny zamiennik czekolady, smaczne i zdrowe czekoladki kakaowo- karobowe w wersji 3xbez (bez glutenu, cukru i nabiału)

Czekoladki kakaowo-karobowe

Składniki:

Czekoladki kakaowo-karobowe

 

  • 100 ml oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki karobu
  • 10 daktyli

Sposób przygotowania:

Czekoladki kakaowo-karobowe
Olej kokosowy roztopić i dodać do niego kakao i karob. Dokładnie wymieszać by nie było grudek.

Daktyle pokroić na drobniej, przełożyć do misy blendera i dolać olej z kakao i karobem. 

Chwilę zblendować by powstały małe grudki.

Przełożyć do pojemniczków na kostki lodu i włożyć do zamrażarki by zastygło.

Przechowywać w zamrażarce lub lodówce.