Sposób przygotowania:
Domowe czekoladki z migdałamiPrzygotowanie masy czekoladowej
![Domowe czekoladki z migdałami Domowe czekoladki z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/domowe-czekoladki-z-migdalami-471041.jpg)
Do garnuszka wrzucamy pokrojoną w kostkę czekoladę oraz masło, wlewamy mleko skondensowane. Masę rozpuszczamy na małym ogniu, ciągle mieszając, nie dopuszczając do jej zagotowania.
Przygotowanie dodatków do czekolady
![Domowe czekoladki z migdałami Domowe czekoladki z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/domowe-czekoladki-z-migdalami-471042.jpg)
Do jeszcze gorącej, czekoladowej masy dodajemy drobno pokrojone migdały oraz ziarenka z laski wanilii. Całość mieszamy do połączenia się składników.
Przygotowanie czekolady
![Domowe czekoladki z migdałami Domowe czekoladki z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/domowe-czekoladki-z-migdalami-471043.jpg)
Prostokątną formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Masę przekładamy do formy, dokładnie wyrównując jej wierzch.
Czekoladę dekorujemy migdałami.
Serwowanie czekolady
Dobrze schłodzoną czekoladę kroimy w kostkę.
marietta
grandepiccolacuoca