Sposób przygotowania:
Sezamowe czekoladki
Rozgrzewamy suchą patelnię i kilka minut prażymy sezam , często mieszając najlepiej drewnianą łyżką.
Nad parą wodną rozpuszczamy 85 g czekolady, dodajemy kawę i sezam. Zdejmujemy z palnika i dosypujemy resztę startej czekolady dokładnie mieszamy.
Płynną czekoladą napełniamy foremki do czekoladek czy orzechów włoskich i wstawiamy do lodówki , lub zamrażalnika.
Po zastygnięciu wyjmujemy z foremek.
Nad parą wodną rozpuszczamy 85 g czekolady, dodajemy kawę i sezam. Zdejmujemy z palnika i dosypujemy resztę startej czekolady dokładnie mieszamy.
Płynną czekoladą napełniamy foremki do czekoladek czy orzechów włoskich i wstawiamy do lodówki , lub zamrażalnika.
Po zastygnięciu wyjmujemy z foremek.