Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Książka Kucharska: Desery lodowe Zielonej Budki

Czekoladowa bomba lodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubisz czekoladę ten deser jest dla Ciebie!

Czekoladowa bomba lodowa

Składniki:

Czekoladowa bomba lodowa

 

  • Lody czekoladowe Zielona Budka;
  • 30 szt. czekoladowych pałeczek waflowych;
  • Biała polewa czekoladowa;
  • Ciemna polewa czekoladowa;

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa bomba lodowa
Półokrągłą formę keksową wyłożyć folią spożywczą i ułożyć w niej czekoladowe pałeczki. Na to wyłożyć lody czekoladowe i przykryć pałeczkami. Wstawić na 1 godz. do zamrażalnika. Po tym czasie wyjąć formę, wyciągnąć lody i zdjąć folię. Ciemną polewę rozpuścić i posmarować nią wierzch bomby. Rozpuścić białą polewę i dekoracyjnie ozdobić powierzchnię bomby. Kroić na plastry i podawać.

Tagi:

lody