Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste w przygotowaniu muffinki na kefirze, które przygotujemy w zaledwie 30 minut. Z przepisu wychodzi 12 sztuk.

Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami

 

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 torebki budyniu czekoladowego bez cukru (po 45 gram)
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 szklanka kefiru
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • 12 łyżeczek jagód ze słoika

Sposób przygotowania:

Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami
Do sporej miski wrzucamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i budyń, a następnie mieszamy je łyżką.

W drugiej misce mieszamy trzepaczką kefir z olejem i jajkiem.

Dodajemy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej z nich nakładamy po łyżce ciasta. Na nie kładziemy łyżeczkę jagód i przykrywamy łyżką ciasta.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy blachę z muffinkami i pieczemy je przez około 17 minut.
Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami
W drugiej misce mieszamy trzepaczką kefir z olejem i jajkiem.
Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami
Do sporej miski wrzucamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i budyń, a następnie mieszamy je łyżką.
Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami
Dodajemy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy.
Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej z nich nakładamy po łyżce ciasta. Na nie kładziemy łyżeczkę jagód.