Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami
Do sporej miski wrzucamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i budyń, a następnie mieszamy je łyżką.
W drugiej misce mieszamy trzepaczką kefir z olejem i jajkiem.
Dodajemy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej z nich nakładamy po łyżce ciasta. Na nie kładziemy łyżeczkę jagód i przykrywamy łyżką ciasta.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy blachę z muffinkami i pieczemy je przez około 17 minut.
W drugiej misce mieszamy trzepaczką kefir z olejem i jajkiem.
Dodajemy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej z nich nakładamy po łyżce ciasta. Na nie kładziemy łyżeczkę jagód i przykrywamy łyżką ciasta.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy blachę z muffinkami i pieczemy je przez około 17 minut.