Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem
Rozczyn:
W misce umieścić drożdże, 1 łyżkę cukru, 1/3 ilości mleka i 1 łyżkę mąki. Całość wymieszać i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia.
Ser: Wszystkie składniki zmiksować.
W misce umieścić, mąkę, mleko, masło, jajka, rozczyn i cukier. Wyrobić ciasto, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na kształt prostokąta, nałożyć ser i zawinąć boki do środka. Kroić w paski, każdy pasek zawinąć. Przełożyć na blaszkę, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Udekorować lukrem.
W misce umieścić drożdże, 1 łyżkę cukru, 1/3 ilości mleka i 1 łyżkę mąki. Całość wymieszać i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia.
Ser: Wszystkie składniki zmiksować.
W misce umieścić, mąkę, mleko, masło, jajka, rozczyn i cukier. Wyrobić ciasto, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na kształt prostokąta, nałożyć ser i zawinąć boki do środka. Kroić w paski, każdy pasek zawinąć. Przełożyć na blaszkę, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Udekorować lukrem.