Sposób przygotowania:
Ciasto pomarańczowo-kakaowe
W misie miksera umieścić białka, ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Dodać żółtka, zmiksować, dodać mąki, proszek i kakao. Zmiksować. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 180 stopni około pół godziny.
Po ostudzeniu przekroić ciasto na dwa blaty.
Jeden blat napączować i włożyć do blaszki.
Z 3 pomarańczy wycisnąć sok, dodać wodę, zagotować, wsypać 2 galaretki i wymieszać. Odstawić do stężenia.
Ser zmiksować z tężejącą galaretką, dodać ubitą z cukrem pudrem śmietankę i wymieszać. Wylać na blat. Przykryć drugim blatem.
Odstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem.
Po ostudzeniu przekroić ciasto na dwa blaty.
Jeden blat napączować i włożyć do blaszki.
Z 3 pomarańczy wycisnąć sok, dodać wodę, zagotować, wsypać 2 galaretki i wymieszać. Odstawić do stężenia.
Ser zmiksować z tężejącą galaretką, dodać ubitą z cukrem pudrem śmietankę i wymieszać. Wylać na blat. Przykryć drugim blatem.
Odstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem.