Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ciasto pomarańczowo-kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto na ciemnym biszkopcie z kremem na bazie sera, galaretki zrobionej na soku pomarańczowym i śmietanki.

Ciasto pomarańczowo-kakaowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto pomarańczowo-kakaowe

 

 

  • 500 g sera mielonego
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 3 pomarańcze
  • 150 ml wody
  • 250 ml śmietanki
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasto pomarańczowo-kakaowe
W misie miksera umieścić białka, ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Dodać żółtka, zmiksować, dodać mąki, proszek i kakao. Zmiksować. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 180 stopni około pół godziny.

Po ostudzeniu przekroić ciasto na dwa blaty.

Jeden blat napączować i włożyć do blaszki.

Z 3 pomarańczy wycisnąć sok, dodać wodę, zagotować, wsypać 2 galaretki i wymieszać. Odstawić do stężenia.

Ser zmiksować z tężejącą galaretką, dodać ubitą z cukrem pudrem śmietankę i wymieszać. Wylać na blat. Przykryć drugim blatem.

Odstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem.
Ciasto pomarańczowo-kakaowe
W misie miksera umieścić białka, ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy.
Ciasto pomarańczowo-kakaowe
Dodać żółtka, zmiksować, dodać mąki, proszek i kakao.
Ciasto pomarańczowo-kakaowe
Z 3 pomarańczy wycisnąć sok, dodać wodę, zagotować, wsypać 2 galaretki i wymieszać. Odstawić do stężenia.
Ciasto pomarańczowo-kakaowe
Ser zmiksować z tężejącą galaretką, dodać ubitą śmietankę i wymieszać. Wylać na blat.