Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowo-orzechowe
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, krótko zmiksować.
Mąkę pszenną wymieszać z kakao, wsypać do masy maślanej, wlać mleko, wbić jajka, jeszcze raz krótko zmiksować. Wsypać siekane orzechy, wymieszać.
Wyłożyć do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25 minut. Ostudzić.
Czekoladę z olejem rozpuścić nad parą wodną, polać wierzch muffinek, posypać mielonymi orzechami, na środku ułożyć połówki cukierków czekoladowo-orzechowych.
Mąkę pszenną wymieszać z kakao, wsypać do masy maślanej, wlać mleko, wbić jajka, jeszcze raz krótko zmiksować. Wsypać siekane orzechy, wymieszać.
Wyłożyć do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25 minut. Ostudzić.
Czekoladę z olejem rozpuścić nad parą wodną, polać wierzch muffinek, posypać mielonymi orzechami, na środku ułożyć połówki cukierków czekoladowo-orzechowych.
SylaUla