Sposób przygotowania:
Czekoladowe pudełka z borówkami
Zacznij od przygotowania pudełek.Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.Blaszkę o wymiarach 24x30 cm wyłóż pergaminem.Równomiernie rozsmaruj czekoladę,wstaw na kwadrans do zamrażarki. Z blatu biszkoptowego wytnij 4 prostokąty o wymiarach 8x4 cm. Przygotuj mus czekoladowy.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.Dodaj do niej żółtko i likier,dokładnie utrzyj.Lekko przestudź.
Białka ubij na sztywno,delikatnie wymieszaj z masą czekoladową.Wstaw na kwadrans do zamrażarki. Wyjmij taflę czekoladową.Za pomocą ostrego noża i linijki wytnij 12 prostokątów o wymiarach 8x3 cm.Prostokąty schowaj do lodówki.
Teraz poskładamy nasze pudełka,pomocna będzie pęseta,ponieważ czekolada łatwo się topi pod wpływem ciepła dłoni.Każdy biszkoptowy kwadrat posmaruj z boku musem i za pomocą pęsety doklej ścianki pudełek.Krótsze boki uzyskasz poprzez przecięcie na pół jednej ścianki.Każde sklejone pudełko włóż na ok. 10 minut do lodówki.
Gotowe pudełka napełnij musem,udekoruj borówkami oraz listkami mięty. Nie zrażaj się wycinaniem boków,w gruncie rzeczy jest to bardzo prosty przepis :)
Z podanych składników otrzymasz 4 pudełka
Białka ubij na sztywno,delikatnie wymieszaj z masą czekoladową.Wstaw na kwadrans do zamrażarki. Wyjmij taflę czekoladową.Za pomocą ostrego noża i linijki wytnij 12 prostokątów o wymiarach 8x3 cm.Prostokąty schowaj do lodówki.
Teraz poskładamy nasze pudełka,pomocna będzie pęseta,ponieważ czekolada łatwo się topi pod wpływem ciepła dłoni.Każdy biszkoptowy kwadrat posmaruj z boku musem i za pomocą pęsety doklej ścianki pudełek.Krótsze boki uzyskasz poprzez przecięcie na pół jednej ścianki.Każde sklejone pudełko włóż na ok. 10 minut do lodówki.
Gotowe pudełka napełnij musem,udekoruj borówkami oraz listkami mięty. Nie zrażaj się wycinaniem boków,w gruncie rzeczy jest to bardzo prosty przepis :)
Z podanych składników otrzymasz 4 pudełka
miszelka golonka
Netka
alaaa
agabi22
monikaT83
kontakt1982
iziona
eliza135