Sposób przygotowania:
Czekoladowe trufle 3
Masło pokroić na kawałki, dodać do śmietanki, zagotować. Pół tabliczki mlecznej czekolady i całą gorzką pokruszyć, rozpuścić w garnku ustawionym na rondlu z gorącą wodą. Dodać śmietankę z masłem, dokładnie wymieszać odstawić do wystudzenia. Andruty drobno pokruszyć, wymieszać z likierem, połączyć z masą czekoladową. Masę nałożyć do szprycy z szeroką końcówką, wyciskać kulki na papier do pieczenia. Przykryć folią aluminiową, odstawić na noc w chłodne miejsce. Pozostałą czekoladę rozpuścić, przestudzić zanurzać w niej kulki. Wkładać do papierowych foremek lub kartonu po czekoladach. Odstawić na godzinę. Czekoladę jeszcze raz podgrzać, polać trufle. Odstawić w chłodne miejsce, aż czekolada całkowicie stężeje.