Sposób przygotowania:
Czekoladowiec z gruszkami
1) Rozpuść na małym ogniu margarynę, ostudź.
2) W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z margaryną, stopniowo wsypuj zawartość torebki z ciastem.
3) Miksuj wszystkie skł. ok. 3 min., do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
4) Gruszki podziel na cząstki. Najlepiej na ósemki.
5) Przygotowaną masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm. Wrzuć gruszki.
6) Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180st. C i piecz ok. 30-35 min.
7) Po wyjęciu ciasta z piekarnika, ponakłuwaj wierzch widelcem. Polej polewą i wstaw ponownie na 10 min. do piekarnika. Możesz ozdobić ciasto świeżymi wiśniami.
2) W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z margaryną, stopniowo wsypuj zawartość torebki z ciastem.
3) Miksuj wszystkie skł. ok. 3 min., do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
4) Gruszki podziel na cząstki. Najlepiej na ósemki.
5) Przygotowaną masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm. Wrzuć gruszki.
6) Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180st. C i piecz ok. 30-35 min.
7) Po wyjęciu ciasta z piekarnika, ponakłuwaj wierzch widelcem. Polej polewą i wstaw ponownie na 10 min. do piekarnika. Możesz ozdobić ciasto świeżymi wiśniami.