Sposób przygotowania:
Czekoladowo kaszkowa pokusa
1. Mleko zagotować z masłem i cukrem. Wsypać kaszkę mannę i energicznie mieszając gotować 2-3 minuty. Do trzech pucharków lub kieliszków rozdzielić kaszkę i przestudzić.
2. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko schłodzić. Serek mascarpone, jogurt i cukier zmiksować w miseczce. Następnie dodać płynną czekoladę i wymieszać z masą serowo-jogurtową.
3. Gotowy mus rozdzielić i wyłożyć na kaszkę. Na koniec deser udekorować słupkami migdałów i wiśniami kandyzowanymi. Gotowy deser włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
2. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko schłodzić. Serek mascarpone, jogurt i cukier zmiksować w miseczce. Następnie dodać płynną czekoladę i wymieszać z masą serowo-jogurtową.
3. Gotowy mus rozdzielić i wyłożyć na kaszkę. Na koniec deser udekorować słupkami migdałów i wiśniami kandyzowanymi. Gotowy deser włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu :)