Sposób przygotowania:
Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezemMasa:
![Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowo-kokosowe-ciasteczka-z-majonezem-531962.jpg)
Masło/margarynę należy utrzeć z cukrem i szczyptą soli do puszystości.
Nie przerywając mieszania - wbić jajko, kolejno dodać majonez i mąkę przesianą z kakao oraz proszkiem do pieczenia.
Na końcu ciasto dokładnie połączyć dłonią z wiórkami kokosowymi.
Całość schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Formowanie:
![Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowo-kokosowe-ciasteczka-z-majonezem-531963.jpg)
Ze schłodzonej masy uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Każdą z nich dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
(Ciastek nie spłaszczać i koniecznie układać ze sporymi odstępami, ponieważ podczas pieczenia rozpłyną się na boki.)
Pieczenie:
![Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowo-kokosowe-ciasteczka-z-majonezem-531964.jpg)
Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Początkowo będą miękkie i delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej kruchości.
skuter5
lukrowanepierniczki