Sposób przygotowania:
Gofry z żółtym serem/serowe
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Natomiast ser żółty należy zetrzeć na średnich oczkach tarki. Pozostałe składniki zmiksować na gładką konsystencję.
Na końcu do jednolitej masy delikatnie wmieszać ubitą pianę oraz starty ser.
Rozgrzaną gofrownicę w razie potrzeby natłuścić olejem i na płytach grzewczych rozprowadzić odpowiednie porcje ciasta.
Gofry piec przez 2-6 minut, aż staną się rumiane.
Czas pieczenia jest zależny od mocy gofrownicy. Moja posiada 1300W, więc w 2-3 minuty mam idealne gofry.
Gotowe gofry studzić na kratce, najlepiej ułożone bokiem.
Na końcu do jednolitej masy delikatnie wmieszać ubitą pianę oraz starty ser.
Rozgrzaną gofrownicę w razie potrzeby natłuścić olejem i na płytach grzewczych rozprowadzić odpowiednie porcje ciasta.
Gofry piec przez 2-6 minut, aż staną się rumiane.
Czas pieczenia jest zależny od mocy gofrownicy. Moja posiada 1300W, więc w 2-3 minuty mam idealne gofry.
Gotowe gofry studzić na kratce, najlepiej ułożone bokiem.