wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Czekoladowo-miętowa rozkosz

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis na ten deser znalazł się wśród moich ulubionych po obejrzeniu jakiegoś programu kulinarnego. Raz wypróbowany okazał się hitem.

Czekoladowo-miętowa rozkosz

Składniki:

Czekoladowo-miętowa rozkosz

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowo-miętowa rozkosz
Czekolade lamiemy w kawalki i rozpuszczamy w kapieli wodnej. Gdy calosc jest juz gotowa odstawiamy ja do ostygniecia. Smietane kremowke, bialka jajka oraz ekstrakt mietowy ubijamy mikserem na delikatny krem. Na koncu dodajemy do niego rozpuszczona czekolade. Wlewamy do waskich szklanek. Calosc wstawiamy do lodowki do schlodzenia badz do zamrazarnika, na jakies 15 minut przed samym podaniem. Ozdobic waflowa rurka i upajac sie smakiem;). Orzezwiajacy deser, ktory moze zachwycic o kazdej porze roku, szczegolnie latem, kiedy dokuczaja nam upaly. Mieta oraz slodki smak czekolady super sie ze soba lacza.