Sposób przygotowania:
Czekoladowo-orzechowy torcik z mikrofalówkiMasa:
Jajko wbić do miseczki i roztrzepać widelcem, a następnie dolać olej oraz mleko.
Całość porządnie połączyć i dodać krem czekoladowo-orzechowy.
Do jednolitej masy wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia i kakao, a na końcu orzechy.
Ciasto dokładnie wymieszać.
Naczynie:
Ciasto przełożyć do filiżanki/kubeczka/kokilki, która nadaje się do używania w kuchence mikrofalowej.
Najlepiej, aby naczynie było szersze.
Pieczenie:
Ustawić jak najwyższą moc mikrofalówki (u mnie 750 W) i czas 3-4 minuty.
(Czas pieczenia zależy od sprzętu. Należy obserwować babeczkę.)
Krem:
Ciastko ostudzić, przekroić na pół i przełożyć kremem.
Ozdobić wg uznania.
Justi2401
gusia1000
Di bloguje