aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Ciasto z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
  • KALORIE: 290
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto z budyniem- takie niby proste ale takie najlepiej smakują jak to się mówi polecam to oto ciasto.

Ciasto z budyniem

Składniki:

Ciasto z budyniem

 

  • Biszkopt:
  • 4 jaja
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki budyniu
  • 0,5 szkl cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

  • Masa budyniowa:
  • 0,5 litra mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 masło
  • Cukier do smaku
  • Alkohol do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z budyniem
Placek miodowy:

Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na 2 blaszki o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. 

Masa budyniowa:

Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.

Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.

Przełożenie ciasta:

Ciasto miodowe- masa budyniowa- nutella- biszkopt- nutella- masa budyniowa- ciasto miodowe.