Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe sypane
Mąkę, kasze manną, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w misce drewnianą łyżką.
Masło dokładnie schłodzić.
Do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia wsypać część wymieszanych składników czyli ciasta.
Na ciasto poukładać oczyszczone ze szpatułek i obmyte truskawki (duże przekroić na połówki).
Następnie znowu część ciasta, na ciasto plasterki masła 1/2 kostki.
Następnie truskawki, na truskawki resztę ciasta i na ciasto resztę masła.
Włoży do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec 45 minut.
Masło dokładnie schłodzić.
Do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia wsypać część wymieszanych składników czyli ciasta.
Na ciasto poukładać oczyszczone ze szpatułek i obmyte truskawki (duże przekroić na połówki).
Następnie znowu część ciasta, na ciasto plasterki masła 1/2 kostki.
Następnie truskawki, na truskawki resztę ciasta i na ciasto resztę masła.
Włoży do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec 45 minut.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)
gosia56
BozenaMatuszczyk
Było rewelacyjne .Dzięki ;)
gosia56
Było rewelacyjne .Dzięki ;)
[/quo
To się cieszę ja też upiekłam ale z małymi zmianami
BozenaMatuszczyk
Ok .to wstaw ha ha.;)