Sposób przygotowania:
Czekoladowy deser
Wodę zagotować, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, odstawić do zgęstnienia.
Śmietankę wlać do miksera z końcówką do ubijania piany i ubijać na najwyższych obrotach około 5 minut.
Biszkopty zalać mlekiem.
Do śmietany dodać kakao i dalej ubijać, dodać tężejącą żelatynę i na mniejszych obrotach wszystko dokładnie połączyć.
Na dno pucharków ułożyć nasączone mlekiem biszkopty, na nie wyłożyć masę czekoladową, wetknąć rurki waflowe.
Deser wstawić do lodówki na około 1,5 godziny.
Śmietankę wlać do miksera z końcówką do ubijania piany i ubijać na najwyższych obrotach około 5 minut.
Biszkopty zalać mlekiem.
Do śmietany dodać kakao i dalej ubijać, dodać tężejącą żelatynę i na mniejszych obrotach wszystko dokładnie połączyć.
Na dno pucharków ułożyć nasączone mlekiem biszkopty, na nie wyłożyć masę czekoladową, wetknąć rurki waflowe.
Deser wstawić do lodówki na około 1,5 godziny.
wedith1
luna