Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z makreli w pomidorach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna pasta na śniadanie czy kolację. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, do tej pasty upiekłam chlebek z ziarnami. Pasta jest dość słona, ale to za sprawą serka. Jak ktoś lubi takie smaki to bardzo polecam.

Pasta z makreli w pomidorach

Składniki:

Pasta z makreli w pomidorach

Składniki:

  • 1 puszka makreli w pomidorach
  • opakowanie serka sałatkowo-kanapkowego 270 g (ser typu feta, solankowy ser)
  • pół małej cebuli (można dać więcej jak ktoś lubi)
  • 2 ogórki kiszone
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • natka pietruszki według uznania (świeża lub suszona)

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli w pomidorach
1. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, ogórki kroimy w trochę większą kostkę.

2. Do miseczki przekładamy ser i dodajmy makrelę z sosem, rozcieramy widelcem do dokładnego połączenia się, następnie dodajemy cebulę, ogórki i natkę pietruszki, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Pasty nie solimy.

3. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.

Moje rady:

Pastę chłodzimy w lodówce.

Pasty nie solimy ponieważ ser jest już bardzo słony.

Porcja dla 4 osób.

Można dać więcej cebuli jak ktoś lubi, dla mnie tyle było w sam raz.

Gdy damy pół opakowania sera pasta będzie mniej słona.