Sposób przygotowania:
Pasta z makreli w pomidorach
1. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, ogórki kroimy w trochę większą kostkę.
2. Do miseczki przekładamy ser i dodajmy makrelę z sosem, rozcieramy widelcem do dokładnego połączenia się, następnie dodajemy cebulę, ogórki i natkę pietruszki, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Pasty nie solimy.
3. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.
Moje rady:
Pastę chłodzimy w lodówce.
Pasty nie solimy ponieważ ser jest już bardzo słony.
Porcja dla 4 osób.
Można dać więcej cebuli jak ktoś lubi, dla mnie tyle było w sam raz.
Gdy damy pół opakowania sera pasta będzie mniej słona.
2. Do miseczki przekładamy ser i dodajmy makrelę z sosem, rozcieramy widelcem do dokładnego połączenia się, następnie dodajemy cebulę, ogórki i natkę pietruszki, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Pasty nie solimy.
3. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.
Moje rady:
Pastę chłodzimy w lodówce.
Pasty nie solimy ponieważ ser jest już bardzo słony.
Porcja dla 4 osób.
Można dać więcej cebuli jak ktoś lubi, dla mnie tyle było w sam raz.
Gdy damy pół opakowania sera pasta będzie mniej słona.
robaczek