alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Czekoladowy sos pikantno-słodki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czekoladowy sos pikantno-słodki

Czekoladowy sos pikantno-słodki

Składniki:

Czekoladowy sos pikantno-słodki

 

  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżeczki utłuczonego kolorowego pieprzu
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 100 ml porto
  • 2 cebule

Sposób przygotowania:

Czekoladowy sos pikantno-słodki
Obrać cebule i posiekać, wymieszać z winem i porto. Gotować na dużym ogniu przez 20 minut. Przecedzić. Podgrzać. Czekoladę zetrzeć, wsypać do sosu, mieszać aż się stopi. Przyprawić pieprzem. Sos podawać do mięsa.

Tagi:

czekolada