Sposób przygotowania:
Czereśniowo- botwinkowa sałatkaETAP 1
Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na dwa cieńsze płaty. Następnie oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy z dwóch stron do miękkości. Gotowe porcje filetu wyjmujemy na talerz i studzimy. Przestudzony dzielimy w paseczki. Botwinkę przepłukujemy i osuszamy.
ETAP 2
Cykorię przepłukujemy i osuszamy
ETAP 3
Gotowe zieleniny tniemy na mniejsze części i układamy na spodzie przygotowanych talerzy.
ETAP 4
Mozzarellę odsączamy z zalewy. Każdą kulkę dzielimy na 4 części.
ETAP 5
Czereśnie myjemy, osuszamy, usuwamy ogonki i drylujemy. Na botwinkę i cykorię wykładamy przygotowane, pozostałe składniki: mięso, czereśnie i mozzarellę. Całość posypujemy koperkiem, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Sałatkę oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą. dekorujemy bratkami i podajemy!