Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Czerniak w panierce z mąki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna rybka w postaci czerniaka w panierce z mąki

Czerniak w panierce z mąki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerniak w panierce z mąki

 

Sposób przygotowania:

Czerniak w panierce z mąki
Rybkę dzielimy na mniejsze kawałki, osuszamy ręcznikiem kuchennym. solimy. Na jednym talerzu przygotowujemy roztrzepane z solą jajko, a na drugim talerzu przygotowujemy mąkę, Rybkę obtaczamy w jajku a następnie w mące. Na patelni rozgrzewamy olej na którym smażymy rybkę na złoty kolor z dwóch stron - odwracamy dwukrotnie na każdą stronę aby ładnie się zarumieniła. Podajemy z ziemniakami i warzywkami.
Czerniak w panierce z mąki
rybkę osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki
Czerniak w panierce z mąki
wkładamy rybkę do roztrzepanego jajka z solą
Czerniak w panierce z mąki
następnie obtaczamy rybkę w mące pszennej
Czerniak w panierce z mąki
smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor